(затворен) Клуб „Сигил“! – Београд, Србија

Знак клуба Сигил...

Знак клуба Сигил…

Често се питам како то да постоји клуб Сигил у Србији. У Србији у којој је од 2005. године, па до данас све у погледу игара само пропадало, а онда се прошле године отворио Сигил. Сигил је рај за играче, изузетно лепо намештено место, са прелепим ентеријером, поприлично пространо и лепо опремљено. Леп и велик шанк, лепи и велики столови, нове и лепе столице, једноставно све што бисте пожелели да имате у Вашем месту, ако бите се одлучили да се икада у животу ишта одиграте. Увек су ту барем двоје запослених, а на располагању прегршт игара, а милиони артикала који се могу наручити. Нема шта не може да се нађе.

"Заштитни знак Сигила"... Слика на зиду клуба, насликан је Трол из игре Хорди... Отворених уста сам гледао ту слику, када сам први пут ушао у Сигил...

„Заштитни знак Сигила“… Слика на зиду клуба, насликан је Трол из игре Хорди… Отворених уста сам гледао ту слику, када сам први пут ушао у Сигил…

Тачно се види да је Сигил отворио странац. Енглез Ричард Браун одлучио се настанити у Београду, одакле му је део родбине, поневши са собом из Енглеске и жар за играма. Страствени играч, од када је стигао у Београд, дао се на промоцију и ширење разноврсних игара, све оно што смо чули и за шта нисмо. Прво је отворио Fantasy Games Serbia,  отворивши клуб одмах поред хотела „Москва“. Међутим, место није било довољно репрезентативно за његов укус и он се одлучује да направи Сигил. У подруму једне старе лепе куће у поп Лукиној улици (одмах поред Бранковог моста), наместио је простор по мери и најзахтевнијих. Мислим да се и многи клубови из Европе, барем они где сам ја био, не могу такмичити са Сигилом. Место је врх, речено на шабанском.

Радници из Сигила, на маскенбалу који је приредио клуб...

Радници клуба, на маскенбалу који се одржао у Сигилу…

Замолио сам раднике из Сигила да нешто напишу о клубу, што су они радо и брзо учинили:

Сигил fantasy games је отворен почетком 2008. године, са циљем промовисања великог броја хобија који су и даље релативно непознати у нашој земљи. Напредак у технологији у последњих неколико деценија је довео до наглог развоја нових видова забаве, као што су on-line компјутерске игре и reality ТВ серије. На жалост, већина ових новитета захтева минимално коришћење маште од стране крајњег корисника, а машта се губи ако се не користи.

Турнир у клубу... У позадини се виде препуне полице игара...

Турнир у клубу… У позадини се виде препуне полице игара…

Board games (’’игре на табли’’), role-playing игре и други хобији пружају прилику да се тај губитак заустави и то на забаван начин. Они захтевају од играча да пусте машти на вољу, да превазиђу осећај неверице. Не може се порећи ни друштвени аспект хобија. Они вас охрабрују да изађете из собе и упознате нове људе, а ништа се не може поредити са осећајем синергије када се цела група играча окупљених заједно унесе у игру.

Сигил је место где се на једном месту може наћи све што је потребно за улазак у свет хобија. Поред могућности да се наруче и купе разне врсте игара, хобистичких алата, књига, стрипова и парафералија, нудимо и место где свако може слободно да дође и проведе време у пријатној и опуштеној атмосфери, без обзира на то да ли желе да седну за сто и одиграју неку игру, прочитају свој омиљени часопис или једноставно попију нешто освежавајуће и попричају са пријатељима.

Зулуфић, стари радник клуба, и вероватно најбољи "учитељ" игара који је мене учио разне игре, скоро је престао да ради у клубу. Играчка сцена је много изгубила његовом променом посла.

Зулуфић, стари радник клуба, и вероватно најбољи „учитељ“ игара који је мене учио разне игре, скоро је престао да ради у клубу. Играчка сцена је много изгубила његовом променом посла.

Поред тога, Сигил активно ради на томе да приближи хобије људима свих узраста који до сада нису имали додира са њима. У ту сврху организујемо промотивне догађаје, турнире и тематске дане, а сарађујемо и са већим бројем клубова и хоби-продавница широм земље и у иностранству.

Ако желите да сазнате више о нама или хобијима уопште, можете нас наћи сваког дана на адреси Поп Лукина број 6, Београд, или погледати наш wеб сајт www.fantasygamesserbia.com .

Аркам Хорор игра спремна за почетак... Клуб Сигил држи и много игара које можете играти у клубу, не морате их купити. Заиста вреди посетити такав клуб...

Аркам Хорор игра спремна за почетак… Клуб Сигил држи и много игара које можете играти у клубу, не морате их купити. Заиста вреди посетити такав клуб…

Подаци о клубу:

Клуб је тренутно затворен, али ћу ипак оставити његове информације доле, као подсетник лепших времена играчке сцене Србије.

Адреса:

– поп Лукина 6, Београд (поред Бранковог моста)

Радно време:

понедељак-четвртак  16-22 ч

петак 16-00 ч

субота 12-00 ч

недеља 12-22 ч

Интернет страница: http://www.fantasygamesserbia.com/

Контакт: +381 (0)11 328 39 50

~ од Тајни Свет на 21 августа, 2009.

Постави коментар