О Тајном Свету!

Добродошли у Свет Тајни!

Тајни свет је блог направљен са циљем буђења уснуле играчке популације широм наше земље и да приближи друштвене игре потенцијалним новајлијама.

Биће много најава, приказа, догађаја, али и дискусија у погледу друштвених игара. Покушаћу да свакоме, па и оном ко први пут сазнаје за друштвене игре овог типа, потпуно објасним сваку тему како би му била разумљива и забавна. Друштвене игре су једна безгранична забава и дружење, а уз то развијају спортски и интелектуални дух.

Трудићу се да на разне начине и кроз разне садржаје обогатим свој блог, како са актуелним и новим играма тако и са вестима о разним играчким  догађајима у Србији.

Све што Вас занима у вези са друштвеним играма, промоцијама, играњем, правилима и осталом, све ме питајте на tajnisvet@gmail.com .

Такође, уколико желите да поставите своју промоцију, приказ или догађај на ову страницу, слободно ме контактирајте.

Ако не будем у могућности да сам увек на лицу места и да увек лично посетим све догађаје, јер је тешко свему присуствовати,  детаљно  ћу преносити утиске других играча.

Закорачите у Тајни Свет и не бојте се да истражујете, Свет Тајни нуди бесконачну забаву и незаборавно дружење.

СТ.

НАПОМЕНА

Тајни свет је блог који служи искључиво за промоцију друштвених игара и игре као хобија. Тајни свет није секта, није култ, нити има везе са било каквом религијском заједницом или вероисповести. Аутор ових чланака и целокупног блога је по вероисповести православни хришћанин, по националности Србин, а по занимању дипломирани правник (у време започињања блога студент Правног факултета Универзитета у Новом Саду).

Све ово је написано из разлога што су често родитељи млађих играча сумњичави у погледу друштвених игара, односно друштва које игра такве игре. Тако је било и пре петнаест година када је аутор овог блога почињао своју каријеру играча, његови родитељи су се питали шта он то игра.

Данас је лакше објаснити са чиме се ми уствари играмо. Постоје филмови о Господарима прстенова, постоје разне друштвене и картичне игре које се могу купити на сваком углу, што бисмо рекли „код кинеза“, као што су Yu-gi-oh и Pokemon.

Ми једноставно волимо да рекреирамо битке и авантуре као што се то може видети у авантуристичким фантазијским филмовима. То радимо у друштву, уместо на компјутеру, јер се играчка компјутерска индустрија бави истим стварима као и ми. Предност нашег играња у друштву је та што не седимо за компјутером, не кваримо вид и не постајемо асоцијални, већ се кроз дружење и игру забављамо, али и учимо.

Ево и конкретног примера. Већина друштвених игара су на енглеском језику. Нема ничег лепшег него када видите дете од седам година које зна да на енглеском изговори шта нека карта ради и зна да прочита енглески правилник за неку игру. Тако је и аутор овог блога научио  енглески језик, у облику који је служио као основа за даље знање тог језика. Друштвене игре осим језика развијају логику, интелигенцију као и социјалну (друштвену) компоненту људске личности.

Уморих се док сам све ово написао, верујем да сте се још више уморили читајући ово, али се надам да ће ово некоме користити.

(Децо покажите овај текст родитељима да прочитају како се не би бринули јер не знају шта ви радите, где то идете као и чиме се то играте.)

ПРАВНЕ ЗАВРЗЛАМЕ

Тајни свет је блог посвећен искључиво ширењу друштвених игара било ког типа код нас. Ниједан чланак нити страница овог блога није комерцијалне природе, блог ништа не продаје, нити је профитабилан. Сваки материјал који је под ауторском заштитом, а можете видети или чути на овом блогу је искључиво у служби промоције, без жеље за било каквим кршењем ауторских права. Надам се да аутори и издавачи схватају да покушавам проширити хоби широм земље, а не да им крадем материјале на било који начин. Тиме им у сваком случају само повећавам профит, никако узимам.

За сваки случај, ако нешто не ваља, вичите, радо ћу исправити грешку!


Постави коментар